Samaan tapaan kuin muodissa yleensä, vaihtuvat trendit nopeaan tahtiin myös meikkityyleissä. Eri vuodenaikoina suositaan erilaisia värejä ja tyylejä. Yleinen suuntaus on kevyempi, raikkaampi ja leikkimielisempi look. Paksun pakkelin voi nyt vähäksi aikaa unohtaa, sillä tällä hetkellä suositaan luonnollisempaa perusmeikkiä, jota varioidaan korostamalla vaikkapa huulia tai silmiä.

Mitään trendiä ei kuitenkaan kannata noudattaa orjallisesti, vaan valita elementtejä oman ihotyypin ja persoonallisen tyylin mukaan. Onnistuneen meikin aikaansaamiseksi on olennaista ymmärtää meikkauksen perusperiaatteet, ja miten käyttää niitä tiettyjen piirteiden esiintuomiseen ja toisten häivyttämiseen.  Meikin on tarkoitus luoda kokonaisuus, joka paitsi näyttää, myös tuntuu hyvältä. Voit lukea lisää meikkauksen perusteista täältä.

Unohda superpeittävät pohjat ja superkorostavat tuotteet

Paksuja meikkivoiteita ei enää tarvita, sillä heleys on päivän sana. Markkinoilla on paljon hoitavia kasvotuotteita, joissa on ripaus väriä. Ne tasoittavat ihon omaa sävyä ja vaihteluita, antaen kuitenkin oman ihon kuultaa läpi. Tuloksena on raikas, luonnollinen ja terveennäköinen iho.

Tuotteet sisältävät useimmiten myös aurinkosuojan, joten iho on samalla suojattu palamista sekä UV-säteiden aiheuttamaa ennenaikaista vanhenemista vastaan. Mikäli oma iho vaatii paksumpaa pohjustusta erilaisten virheiden peittämiseen, voi valita peittävimmistäkin tuotteista luonnolliset sävyt ja pyrkiä heleään lopputulokseen. Tunkkainen ja raskas meikkipohja on (onneksi!) täysin out.

Tulen postaamaan jatkossa lisää tästä aiheesta, sillä oma polkuni meikkien parissa alkoi juuri teinivuosinani, jolloin yritin epätoivoisesti peitellä aknen runtelemaa ihoani. Peitevoiteista ja -puikoista kiinnostuneet, pysykää linjoilla!

Kim Kardashianin aloittaneen contouring-trendin, jossa varjostamalla ja korostamalla tuodaan esiin kasvojen parhaimpia puolia, voi nyt hetkeksi unohtaa. Countouringin lopputulos on vahvan ja luonnottoman näköinen meikki, joka on täysi vastakohta tämän hetkiselle suuntaukselle. Aurinkopuuterit ja contouring-tuotteet kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle. Poskipuna on sen sijaan tullut takaisin. Mitään 80-luvun kaltaista sotamaalausta sillä ei kuitenkaan toteuteta, vaan raikasta poskipunan sävyä voi käyttää jälleen heleyttämään ihoa ja tuomaan hieman luonnollista väriä.

Myös strobingiin, eli korostuspuutereiden käyttämiseen vaikkapa poskipäillä, saa hieman hillitympiä sävyjä. Puutereiden sijaan tarjolla on nyt voidemaisia ja nestemäisiä korostustuotteita, joilla ihoon saa lisättyä hieman sävyä juuri oikeaan kohtaan.

Nettikaupat tarjoavat suuren valikoiman luonnollisen sävyisiä pohjavoiteita, poskipunia ja korostuspuutereita, jotka antavat raikkaan lopputuloksen. Muista lukea kirjoitukseni nettiostamisesta ennen tilauspuuhiin ryhtymistä!

Luonnollisuutta myös huuliin

Hyvin peittävät, nestemäiset mattahuulipunat ovat olleet suurta huutoa jo jonkin aikaa. Niiden levittäminen ei ole kuitenkaan helppoa ja lisäksi ne tuppaavat kuivattamaan huulia. Huonolaatuisella punalla amatööri saa pahimmillaan aikaan jokerimaisen lopputuloksen, josta on heleys kaukana. Jokainen varmaan tietää, miten mahdotonta paksua mattapunaa on poistaa iholta, kun ote on lipsahtanut! Luonnollisuus ja hoitavuus tulevat nyt kuitenkin myös huulimeikissä takaisin, ja peittävät huulipunat voi vaihtaa jälleen läpikuultavampiin sävyihin.

Nettikaupat tarjoavat nyt laajan valikoiman erilaisia luonnollisen sävyisiä meikkituotteita korostamaan kevyesti huulia.  Huulipunat ovat kuultavampia ja hoitavampia. Myös huulikiillot ja läpikuultavat mattahuulipunat ovat yksi vaihtoehto. Koko meikkivalikoimaa ei tietenkään kannata laittaa hetkessä uusiksi, vaan aina voi taputella sormella vain pienen määrän peittävämpää huulipunaa, jos sellainen on valmiiksi kaapissa tai meikkipussissa.

Myös meikkitrendeissä kannattaa pitää järki kädessä, ja välttää turhaa kulutusta, sillä monesti samaa tuotetta voi käyttää eri tapaan ja olla silti ajan hermolla. Muistathan kuitenkin uusia meikit säännöllisin väliajoin, sillä ne ovat melkoisia bakteeripesiä. On myös tärkeä muistaa, että etenkin silmämeikit ovat vain ja ainoastaan henkilökohtaisia.

Silmät valokeilassa

Silmiä korostetaan nyt aivan uudella tavalla, nimittäin alaripsiin panostamalla. Eikä kyse ole vain muutamasta vedosta ripsiväriä alaripsissä, vaan yksittäisistä tekoripsistä alaluomen koko pituudella. Tämä 60-luvulta tuttu look yhdistetään usein yläluomen rajaukseen, joka on korkealla yläluomen päällä, juuri kulmakaaren alla. Meikki täydennetään kauniilla luomivärillä.

Smokey eyes eli tumma silmämeikki on edelleen trendikäs, varsinkin yhdistettynä yllättävän sävyiseen luomiväriin luomen keskiosassa. Punaisen eri sävyt ovat erityisen säväyttäviä. Punainen tarvitseekin ympärilleen vahvat, tummat sävyt, sillä muuten tulos voi muistuttaa klovnin kasvomaalausta. Tumman silmämeikin hengessä tummat rajaukset sekä ylä- että alaluomella tekevät katseesta vahvemman. Myös aikaisemmin mainittu, hyvin ylös tehty yläluomen rajaus sopii tähän tyyliin.

Kuten aina uusien meikkitrendien kohdalla, kannattaa kokeilla ja katsoa, millainen lopputulos sopii omille kasvoille. Mitään trendejä ei kannata noudattaa liian orjallisesti, vaan omaan tyyliin ja kasvonpiirteisiin soveltaen. Jos on pukeutumiseltaan ja persoonallisuudeltaan hillitympi, voi raju silmämeikki tuntua täysin luonnottomalta vaihtoehdolta.

Räväkämmälle tyypille säväyttävä rajaus tai luomiväri voi taas olla osa omaa persoonaa. Toisaalta ei kannata myöskään jämähtää ikuisiksi ajoiksi samaan vanhaan tyyliin, vaan pienetkin muutokset voivat paitsi piristää päivää myös tuoda esiin uusia puolia itsestä. Kerron lisää omasta kokemuksestani täällä.

Vastapainoksi karnevaalivärejä

Kirkkaat värit vaatteissa ja asusteissa tuovat piristystä syksyn ja talven harmauteen. Värit näkyvät tällä kaudella myös meikeissä, jotka tuovat kontrastia ja leikkimielisyyttä asuun. Kun päivämeikkiä on kevennetty ja muutettu huomattavasti hoitavammaksi ja luonnollisemmaksi, on luvallista hassutella väreillä hieman enemmän. Markkinoilla on nyt paljon tuotteita, jotka ovat saaneet inspiraationsa karnevaaleista. Kirkkailla, hohtavilla ja iloisilla väreillä voi korostaa omaa tyyliään ja antaa perusmeikille piristystä.

Sininen luomiväri saattaa viedä ajatukset suoraan 80-luvulle, mutta turkoosin luomivärin lisäksi muodikkaita ovat petroolin-, koboltin, meren-, ja kuninkaansinisen sävyt. Luomiväri vedetään vahvasti koko luomelle, mikä on esimerkiksi valkoisen asun kanssa erittäin näyttävä valinta. Jos on aina salaa haaveillut näyttävästä, karnevaalimaisesta silmämeikistä, niin nyt sen toteuttamiseen on täydellinen mahdollisuus!

Myös värilliset ripsivärit ovat trendikkäitä. Kirkkaan violetit, pinkit, siniset ja vihreät ripsivärit tuovat väriä talveen. Näiden kanssa kannattaa myös leikitellä ja kokeilla eri yhdistelmiä. Miltä kuulostaisi vaikkapa pinkki pusero merenvihreän ripsivärin kanssa?

cooperativegharial1db8f61f